Thuisvinderswedstrijd met ‘lockdownlichtjes’ voor saamhorigheid

De lockdown heeft grote gevolgen voor kinderen. Online lessen betreffen vooral de cognitieve vakken en kinderen hebben minder contact met leerkrachten en klasgenootjes. Ze missen de creatieve vakken en de recreatieve en culturele plekken die nu gesloten zijn. In sommige gezinnen is het huis dan ook te klein. Veel ouders geven aan dat inmiddels ‘de rek eruit is’. Niet voor niets groeit het aantal kinderen dat naar de noodopvang van scholen gaat. En ook nu de scholen weer opengaan zal er weinig ruimte zijn voor de leuke extra projecten en excursies.

Als antwoord hierop organiseren De Ontdekfabriek in Eindhoven, De Uitvindfabriek in Breda en De Ontdekhal in Utrecht ‘De Thuisvinderswedstrijd’.

Gevoel van samen zijn

Kinderen uit het hele land worden uitgedaagd om een zogenaamd ‘Lockdownlichtje’ te maken: een zelf ontworpen lichtarmatuur met daarop in tekst of beeld een mooie boodschap. De lockdownlichtjes moeten opgehangen worden voor zoveel mogelijk ramen en daardoor zorgen voor een gevoel van saamhorigheid. Om kinderen op weg te helpen zijn speciale bouwpakketten verkrijgbaar.

Ook op TikTok

Op TikTok en op de speciale inzendpagina van De Uitvinders kunnen de kinderen hun creaties met de hele wereld delen. Het worden letterlijk lichtpuntjes in de lockdown, als antwoord op de sociale onrust in deze donkere dagen.

De bouwpakketten zijn ontworpen voor Glow Eindhoven

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Thuisvinderswedstrijd met 'lockdownlichtjes' voor saamhorigheid gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Thuisvinderswedstrijd met 'lockdownlichtjes' voor saamhorigheid teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.